buitenland

Vietnamese dissident mist ontmoeting Obama

Door ANP - 24 mei 2016

HANOI (ANP/RTR) – Een prominente criticus van de Vietnamese regering is naar eigen zeggen dinsdag door de politie uit zijn huis gehaald. Daardoor kon hij niet aanwezig zijn bij een ontmoeting met de Amerikaanse president Barack Obama die het land bezoekt.

Nguyen Quang A zei dat hij door een groep politieagenten gedwongen in een auto werd gezet en de hoofdstad was uitgereden. Hij bleef ongeveer 5,5 uur weg. In deze tijd ontmoette Obama zes prominente burgers, maar hij zei dat diverse mensen waren verhinderd hem te ontmoeten. Obama zei dat ondanks de grote vooruitgang in Vietnam, Washington zorgen houdt over de beperkingen op het gebied van politieke vrijheid in het land.

Maandag had Obama bekendgemaakt dat de VS het wapenembargo tegen Vietnam opheffen.