buitenland

Visumvrij reizen voor Turken dichterbij

Door ANP - 04 mei 2016

BRUSSEL (ANP) – Turken met een biometrisch paspoort mogen vanaf juli zonder visum naar de EU reizen als het land eind juni aan alle 72 voorwaarden heeft voldaan. De Europese Commissie gaf Turkije hiervoor woensdag extra tijd.

,,Turkije heeft een indrukwekkende vooruitgang geboekt, vooral de laatste weken”, aldus vicevoorzitter Frans Timmermans. Er is nog veel werk te doen, maar Turkije kan het voor elkaar krijgen, zei hij.

Nog vijf belangrijke kwesties staan open: het land moet de strijd tegen corruptie opvoeren, beter samenwerken met Europol, en zijn wetten rondom databescherming en terrorismebestrijding in lijn brengen met Europese standaarden. Ook krijgt het land tot het eind van het jaar om te werken aan verbetering van biometrische paspoorten.