buitenland

Vlakbij Idomeni ontstaat nieuw kamp

Door ANP - 28 mei 2016

ATHENE (ANP) – Op slechts enkele kilometers afstand van het ontruimde vluchtelingenkamp bij de Griekse grensplaats Idomeni is een nieuw geïmproviseerd kamp ontstaan. Vluchtelingen hebben hun toevlucht gezocht in leegstaande fabrieken en kazernes, meldt de Griekse krant Kathimerini zaterdag.

Veel van hen zijn al uit Idomeni vertrokken toen een week geleden werd aangekondigd dat dat kamp zou worden ontruimd, zodat ze niet naar een officieel asielzoekerscentrum zouden worden gebracht. Vrijdag werd al bekend dat zeker 4000 van de 9000 vluchtelingen in het kamp waren verdwenen.

De duizenden migranten bivakkeerden al enige maanden onder erbarmelijke omstandigheden bij het dorpje Idomeni. Ze wilden via Macedonië verder Europa in maar dat land deed de grens op slot.