buitenland

Vliegtuig EgyptAir vertrok zonder mankementen

Door ANP - 24 mei 2016

CARO (ANP) – Het toestel van EgyptAir dat vorige week van de radar verdween had geen technische mankementen voordat het opsteeg vanaf het Parijse vliegveld Charles de Gaulle, blijkt uit een logboek met technische gegevens die door de piloot vlak voor vertrek was ondertekend. Dat meldde de Egyptische staatskrant Al-Ahram dinsdagavond.

De krant meldt dat vanuit het vliegveld elf elektronische berichten zijn verstuurd tussen het moment van opstijgen en het moment dat contact werd verloren. Daarvan zouden de eerste twee signalen aangeven dat de motoren functioneerden. Het derde bericht liet een stijging zien van de temperatuur van het raam van de copiloot.

Het vliegtuig bleef de drie minuten daarna meer berichten verzenden totdat de Airbus A320 met 66 mensen aan boord plots van de radar verdween en in de Middellandse Zee crashte.