buitenland

Vliegverkeer op Keulen deels stilgelegd

Door ANP - 30 mei 2016

KEULEN (ANP) – De politie heeft het vliegverkeer op de luchthaven Keulen-Bonn maandag deels stilgelegd toen een persoon ongecontroleerd in de veiligheidszone wist door te dringen. Het incident veroorzaakte een behoorlijke chaos op het vliegveld. De politie ontruimde terminal 1 en het vliegverkeer werd deels stilgelegd.

De federale politie wist de man even later aan te houden en hij is meegenomen voor verhoor. Over de identiteit van de man is niets bekendgemaakt. Mediaberichten dat het om een passagier ging die blijkbaar haast had en snel zijn vlucht wilde halen, kon de politie nog niet bevestigen.

Door het incident werden de vliegoperaties aanzienlijk beperkt. Alle vluchten op terminal 1 werden stilgelegd. De vliegtuigen die voor de terminal stonden, werden uit veiligheidsoverwegingen opnieuw gecontroleerd. Vijf toestellen moesten daarvoor blijven wachten op hun parkeerplekken. Vanaf terminal 2 gingen de vluchten wel gewoon door.