buitenland

Vluchten op Keulen stilgelegd

Door ANP - 30 mei 2016

KEULEN (ANP) – De politie heeft het vliegverkeer op de luchthaven Keulen-Bonn deels stilgelegd omdat een persoon zich ongecontroleerd in de veiligheidszone bevindt. Een woordvoerder van de federale politie zei maandag dat de persoon ergens in terminal 1 is. Over de identiteit van de man is niets bekendgemaakt. De politie heeft de terminal ontruimd.

Alle mensen in die zone moeten opnieuw door de controle. De vliegtuigen die voor de betreffende terminal staan, zullen uit veiligheidsoverwegingen ook opnieuw worden gecontroleerd, zei de woordvoerster. Vijf toestellen moesten daarvoor blijven wachten op hun parkeerplekken. Vanaf terminal 2 gaan de vluchten wel gewoon door, aldus een woordvoerder van het vliegveld.

Verdere details zijn nog niet bekend.