buitenland

VN willen betere migrantenopvang Griekenland

Door ANP - 27 mei 2016

GENVE (ANP) – De VN willen dat Griekenland de omstandigheden verbetert van de duizenden vluchtelingen die in het land zijn opgevangen. Die zitten volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in ,,ondermaatse omstandigheden” in slecht geventileerde ,,vervallen pakhuizen en fabrieken”.

De VN dringen er bij Athene op aan de financiële steun die het land krijgt van de EU ,,snel” te steken in alternatieve opvangplekken. Honderdduizenden vluchtelingen zijn sinds begin vorig jaar op vaak gammele bootjes naar Griekse eilanden gevaren. De Europese Commissie trok onlangs 56 miljoen euro uit voor verbetering van de opvang van die migranten.

Hulporganisaties en Europarlementariërs maakten eerder ook melding van slechte omstandigheden in de Griekse asielopvang.