buitenland

VS: Talibanleider waarschijnlijk gedood

Door ANP - 21 mei 2016

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Afghaanse leider van de Taliban, Mullah Akhtar Mansour, is volgens Amerikaanse officials ‘zo goed als zeker’ gedood door een aanval van een drone. De luchtaanval werd zaterdag uitgevoerd in het grensgebied bij Afghanistan en Pakistan, meldde het Pentagon.

De aanval was geautoriseerd door president Barack Obama. Naast Mansour zou ook een andere strijder van de Taliban bij de aanval zijn gedood.

Mansour gold jarenlang als de tweede man van de Taliban. Hij werd in juli vorig jaar gekozen als opvolger van Mullah Mohammed Omar, die in 2013 overleed. Mansour is al vaker doodverklaard. Eind vorig jaar liet hij nog een audioboodschap uitgaan dat al die geruchten ,,propaganda van de vijand” waren.