buitenland

Weer vluchtelingenboot ten onder bij Libië

Door ANP - 26 mei 2016

ROME (ANP) – Voor de kust van Libië is weer een boot met vluchtelingen gezonken. Italiaanse media berichtten dat het vaartuig donderdag ruim 60 kilometer van de Libische kust in de golven verdween. Er zouden circa honderd mensen aan boord zijn geweest.

Volgens nieuwssite 24 Ore komt de hulp voor twintig tot dertig mensen te laat. Ongeveer de helft van opvarenden zou inmiddels uit zee zijn gered door de bemanning van toegesnelde vaartuigen. De reddingsoperatie is nog bezig.

Het drama werd ontdekt door een Luxemburgs patrouillevliegtuig van de Europese marinemissie (Eunavfor-Med), die de oversteek van vluchtelingen moet helpen terugdringen.

Woensdag zonk een boot met migranten tussen Sicilië en Libië. Dat was toen er net een Italiaans marineschip vlak in de buurt was. Naar schatting vijfhonderd mensen werden gered, zeven mensen verdronken.