buitenland

Witte leeuwenwelpjes gepresenteerd

Door ANP - 06 mei 2016

MAGDEBURG (ANP/DPA) – Het publiek heeft vrijdag in de dierentuin van Magdeburg voor het eerst de witte leeuwentweeling die tien dagen geleden werd geboren, te zien gekregen. ,,In heel Europa zijn er maar zeventig exemplaren van deze zeldzame soort”, zei directeur Kai Perret bij de presentatie. ,,Dus twee baby’s is wel iets bijzonders.”

De welpjes, die nog geen naam hebben, wegen amper 2 kilo en zijn nu nog kleiner dan een huiskat. De eerste dagen van hun leven, die ze vooral slapend doorbrachten, waren spannend. ,,Het was afwachten of de onervaren moeder Kiara zich wel voldoende om haar kroost zou bekommeren”, lichtte verzorger Konstantin Ruske toe. ,,Nu ziet het er goed uit.”

Voor de driejarige Kiara en haar eveneens witte partner Madiba zijn het de eerste nakomelingen. Die dienden zich als een verrassing aan. ,,Het was Kiara helemaal niet aan te zien dat ze drachtig was”, zei Ruske. Het witte leeuwenpaar woont sinds 2014 in de Magdeburger Zoo. In het wild komt de witte variant, geen albino’s, alleen voor in het Timbavati-natuurreservaat in Zuid-Afrika.