buitenland

‘Wrakstukken verdwenen vliegtuig gevonden’

Door ANP - 19 mei 2016

ATHENE(ANP/RTR) – De bemanning van een Grieks marineschip heeft wrakstukken gevonden van het vliegtuig van EgyptAir dat donderdag verdween van de radar. Dat hebben bronnen van het Griekse ministerie van Defensie bekendgemaakt. Het zou gaan om twee grote objecten van kunststof. Ze zijn niet ver van een plek waar eerder op de dag een signaal werd gemeld dat mogelijk door apparatuur van een vliegtuig werd uitzonden.

Volgens de Griekse tv zijn het witte en rode wrakstukken. Elders in hetzelfde gebied zouden ook oranje voorwerpen op de zee zijn gezien.

De drijvende voorwerpen drijven circa 350 kilometer ten zuidoosten van Kreta. Een Airbus van EgyptAir die onderweg was van Parijs naar Caïro is donderdagmorgen met 66 mensen aan boord boven de Middellandse Zee verdwenen.