buitenland

Aanslag op hotel in Mogadishu

Door ANP - 25 juni 2016

MOGADISHU (ANP) – De islamitische terreurgroep al-Shabaab heeft zaterdag een aanslag gepleegd op het hotel Nasa-Nablood in het centrum van Mogadishu, de hoofdstad van Somalië. Eerst blies een van de terroristen zich op, daarna bestormden anderen het gebouw. Volgens de politie in Mogadishu zijn er minstens zeven doden gevallen en raakten tien anderen gewond.

De politie wist veel gasten via een achterdeur van het hotel te helpen ontsnappen. De terroristen bevinden zich echter nog in het hotel en er is telkens geweervuur te horen.

Al-Shabaab pleegt geregeld aanslagen in de Somalische hoofdstad. De bedoeling daarvan is de regering, die wordt gesteund door het westen, omver te werpen. De beweging gebruikte de afgelopen jaren de islamitische vastenmaand ramadan wel vaker om aanvallen uit te voeren.