buitenland

Aantal gewonden aanslag stijgt over honderd

Door ANP - 28 juni 2016

ISTANBUL (ANP) – Het aantal gewonden van de zelfmoordaanslag op het vliegveld Atatürk bij Istanbul is opgelopen tot over de honderd, het aantal staat nu op 147 gewonden. Dat meldt de Turkse omroep Haberturk op basis van de minister van Justitie. Het dodental staat op 28. Drie aanslagplegers kwamen om het leven.

Het overgrote deel van de 147 gewonden en 28 doden is Turks, maar ook buitenlanders zouden bij de aanslag om het leven zijn gekomen of gewond zijn geraakt. Welke nationaliteit die slachtoffers hebben is niet bekend. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken kan nog niet bevestigen of er Nederlanders onder de slachtoffers zijn.

Drie zelfmoordterroristen hebben zichzelf opgeblazen op de internationale terminal van de luchthaven.