buitenland

‘Abu Sayyaf vermoordt tweede Canadees’

Door ANP - 13 juni 2016

ZAMBOANGA CITY (ANP) – De islamitische terreurgroep Abu Sayyaf heeft in de Filipijnen een tweede gijzelaar vermoord. Dat heeft een woordvoerder aan de krant Enquirer laten weten.

De Canadese regering denkt dat het bericht waar is, liet premier Justin Trudeau in een verklaring weten. Hij zei dat Canadese vertegenwoordigers met de autoriteiten in de Filipijnen samenwerken om de dood van Hall te bevestigen.

Een militaire bron zei tegen Al-Jazeera dat Hall was onthoofd.

Een ultimatum voor de betaling van losgeld verstreek maandag. Abu Sayyaf eiste omgerekend 11,5 miljoen euro voor Hall, een Noor en een Filipijnse vrouw. Eerder vermoordde de groep een andere Canadees, John Ridsdel. De Canadese regering weigerde met de ontvoerders te onderhandelen.