buitenland

Arrestaties na aanslag op luchthaven Istanbul

Door ANP - 30 juni 2016

ISTANBUL (ANP) – In verband met de verwoestende terroristische aanslag op de luchthaven Atatürk in Istanbul heeft Turkse politie dertien verdachten aangehouden. De arrestanten zouden uit kringen komen van Islamitische Staat (IS). Onder hen zijn drie buitenlanders, meldden staatsmedia.

De Turkse politie deed donderdag meerdere invallen in Istanbul en Izmir gericht tegen mogelijke cellen van Islamitische Staat. De invallen komen twee dagen na de drievoudige zelfmoordaanslag op de luchthaven Atatürk bij Istanbul waarbij 42 mensen werden gedood.

Antiterrorisme-eenheden deden invallen in drie volkswijken van Istanbul, Pendik, Basaksehir and Sultanbeyli. Negen vermoedelijke militanten, die in contact stonden met IS-strijders in Syrië, werden aangehouden tijdens invallen in drie districten in Izmir, zei staatspersbureau Anadolu. Zij worden verdacht van de financiering, werving en het verstrekken van logistieke steun aan de soennitische terreurgroepering.