buitenland

Atatürk sterk groeiende luchthaven

Door ANP - 28 juni 2016

ISTANBUL (ANP) – Luchthaven Atatürk in Istanbul, vernoemd naar de eerste president van de Turkse republiek, is het belangrijkste vliegveld van Turkije. Het vliegveld is hard op weg om de op twee na drukste luchthaven van Europa te worden.

In 2007 verwerkte het vliegveld nog 25 miljoen passagiers en in 2014 was dit aantal toegenomen tot 57 miljoen. De luchthaven ligt in het Europese gedeelte van de stad, het stadsdeel Yeşilköy, 24 kilometer zuidwestelijk van het centrum van de stad. De tweede luchthaven van Istanbul is Sabiha Göken.

Atatürk is de thuishaven van Turkish Airlines. De aanslag vond plaats in de internationale terminal (terminal A). In totaal zijn er drie terminals; naast de internationale een binnenlandse en een vrachtterminal.

Bij Istanbul wordt sinds 2014 een nieuwe luchthaven gebouwd, volgens de Turkse overheid moet dat de grootste ter wereld worden.