buitenland

AzG: 1200 doden in vluchtelingenkamp Nigeria

Door ANP - 23 juni 2016

ABUJA (ANP) – In een kamp voor binnenlandse vluchtelingen in het noordoosten Nigeria zijn het afgelopen jaar meer dan 1200 mensen omgekomen, onder wie 480 kinderen. Dat meldt hulporganisatie Artsen zonder Grenzen.

Het kamp staat in Bama in de deelstaat Borno, waar terreurorganisatie Boko Haram zijn wortels heeft. Een team van AzG bezocht het kamp afgelopen dinsdag en trof 24.000 Nigerianen aan, onder wie 15.000 kinderen, die huis en haard zijn ontvlucht. Zestien kinderen die elk moment van de honger konden omkomen zijn overgebracht naar een speciaal centrum van AzG in Maiduguri, de hoofdstad van Borno. Na een bredere controle van achthonderd kinderen in het kamp bleek een op de vijf aan acute ondervoeding te lijden, de ernstigste vorm die er is.