buitenland

Basis Air Force One dicht na schutter-alarm

Door ANP - 30 juni 2016

WASHINGTON (ANP) – De luchtmachtbasis waar het vliegtuig staat van de Amerikaanse president, de ‘Air Force One’, is donderdag enige tijd gesloten na een alarm over de mogelijke aanwezigheid van een schutter. Alle mensen op de basis aan de zuidoostelijke rand van de Amerikaanse hoofdstad Washington moesten binnenblijven. De omroep NBC meldde na enige tijd dat het loos alarm was. Het alarm was geslagen door iemand die tijdens een veiligheidsoefening een van de deelnemers voor een gevaarlijke indringer aanzag.

Plaatselijke media meldden dat het incident in een kliniek was aan de rand van de basis Joint Base Andrews, circa een kilometer van het vliegveld waar toestellen geparkeerd staan. Vorige maand was de basis even dicht nadat een vrouw het terrein op was opgelopen die verkondigde een bom bij zich te hebben. Dat bleek niet het geval.