buitenland

Basis Air Force One dicht na schutter-alarm

Door ANP - 30 juni 2016

WASHINGTON (ANP) – De luchtmachtbasis waar het vliegtuig staat van de Amerikaanse president, de ‘Air Force One’, is donderdag gesloten na een alarm over de mogelijke aanwezigheid van een schutter. Alle mensen op de basis aan de zuidoostelijke rand van de Amerikaanse hoofdstad Washington hebben de opdracht binnen te blijven.

Volgens plaatselijke media is er een incident in een medische post aan de rand van de basis Andrews, circa een kilometer van het vliegveld waar toestellen geparkeerd staan. De basis ligt in de staat Maryland, circa 25 kilometer van het Witte Huis verwijderd.

Op de luchtmachtbasis zou donderdag een veiligheidsoefening worden gehouden. Het alarm had daar niks mee te maken, aldus lokale media.