buitenland

Belgische politie pakt Thalys-verdachten op

Door ANP - 20 juni 2016

BRUSSEL (ANP) – De Belgische politie heeft maandag zes personen opgepakt in verband met de verijdelde aanslag op de Thalys tussen Amsterdam en Parijs vorig jaar zomer. Ze zijn meegenomen nadat de politie zes huizen in en om Brussel was binnengevallen, aldus het federaal parket.

Er werden geen explosieven of wapens aangetroffen.

Een zwaarbewapende 25-jarige Marokkaan stapte op 21 augustus op station Brussel-Zuid aan boord van de Thalys uit Amsterdam. Dankzij de interventie van drie Amerikaanse militairen kon de man worden overmeesterd en werd voorkomen dat hij een bloedbad aanrichtte. Hij werd in het Noord-Franse Arras overgeleverd aan de Franse politie.

De militairen werden voor hun actie zowel in België, Frankrijk als in de VS onderscheiden.