buitenland

Brandweerlieden omgekomen bij bosbrand Cyprus

Door ANP - 21 juni 2016

NICOSIA (ANP) – Twee brandweerlieden zijn dinsdag om het leven gekomen en een derde ernstig gewond geraakt bij het blussen van een van de grootste bosbranden in Cyprus in jaren.

De brand was zondag uitgebroken in de uitlopers van het Troodos-gebergte op het eiland in de oostelijke Middellandse Zee. Harde wind en hoge temperaturen wakkerden de vlammen nog eens aan, wat de brandweerlieden belemmert bij de bluswerkzaamheden. Ze krijgen daarbij steun van tankvliegtuigen uit Griekenland en Israël en helikopters van de Britse militaire basis op Cyprus.

De twee brandweerlieden werden gedood toen ze onder een watertankwagen kwamen die kantelde. Een derde brandweerman verkeert in kritieke toestand toen een brandweerwagen in een ravijn stortte. Het zijn de eerste dodelijke slachtoffers bij de brandweer in Cyprus in tien jaar tijd.

Een woordvoerder van de brandweer zei dat de brand nog niet volledig onder controle is.