buitenland

‘Brexit-barones’ loopt over naar EU-kamp

Door ANP - 20 juni 2016

LONDEN (ANP) – Barones Warsi, ex-voorzitter van de Conservatieven en voormalig minister in het kabinet van premier David Cameron, heeft het brexit-kamp de rug toegekeerd. Ze is nu voor EU-lidmaatschap, meldt de Financial Times maandag.

De barones die voluit Sayeeda Hussain Warsi heet, vindt dat er te veel vreemdelingenhaat onder de tegenstanders van EU-lidmaatschap is. ,,Leugens, vreemdelingenhaat en de politiek van de haat” geven volgens Warsi de toon aan in de campagne voor de brexit.

Ze was zelf voor vertrek uit de EU (‘brexit’), maar een campagneposter van de UKIP (United Kingdom Independence Party) was een keerpunt voor haar. Ze zag die afgelopen week. De poster toont een enorme stoet vluchtelingen die naar de EU komen. De UKIP zette er ,,breekpunt” bij en stelt dat de EU gefaald heeft. De UKIP betoogt hiermee dat Londen zelf over zijn grenzen moet waken door uit de EU te stappen.