buitenland

Britse oppositieleider ontslaat criticaster

Door ANP - 26 juni 2016

LONDEN (ANP) – De Britse oppositieleider Jeremy Corbyn heeft de buitenlandwoordvoerder van de Labour-partij, Hilary Benn, vanwege kritiek op zijn beleid uit zijn schaduwkabinet gezet. Dat melden Britse media zondag.

Corbyn ontsloeg Benn nadat die het vertrouwen in hem in een telefoongesprek had opgezegd, vernamen de BBC en The Guardian van Benn zelf. Corbyn legde vorige week oproepen van hooggeplaatste Lagerhuisleden om het partijleiderschap op te geven naast zich neer. Zijn partijgenoten vonden dat hij zich veel te weinig had ingespannen om een Britse uittreding uit de Europese Unie te voorkomen.

Benn zei tegen The Guardian dat er onder Lagerhuisleden en in het schaduwkabinet weinig fiducie meer is dat Labour de volgende verkiezingen, ,,die misschien veel vroeger komen dan verwacht”, kan winnen met Corbyn aan het roer.