buitenland

Britse politiek in shock na dood Cox

Door ANP - 16 juni 2016

LONDEN (ANP) – De politiek in Groot-Brittannië verkeert in shock na de fatale aanval op parlementslid Jo Cox donderdag in Birstall. Collega’s van zowel haar partij Labour als de oppositie reageerden met verbijstering op het incident.

,,De dood van Jo Cox is een tragedie. Ze was een betrokken en zorgzaam parlementslid” , reageerde premier David Cameron. ,,De hele Labour-familie, en zeker het hele land, zijn in shock en hebben verdriet na de afschuwelijke moord op Jo Cox,” zei partijleider Jeremy Corbyn van Labour via Twitter. ,,Diep geraakt om te horen dat Jo Cox is overleden”, was de reactie van Nigel Farage.

Kort na de aanval op Cox staakten de partijen hun campagnes voor het referendum over het Britse lidmaatschap van de EU.