buitenland

Britten beslissen over rol in Europese Unie

Door ANP - 23 juni 2016

LONDEN (ANP) – Groot-Brittannië gaat donderdag naar de stembus voor een referendum dat voor heel Europa verstrekkende gevolgen kan hebben. ,,Moet het Verenigd Koninkrijk een lidstaat van de Europese Unie blijven of de Europese Unie verlaten?”, luidt de vraag die de Britten moeten beantwoorden.

De voorstanders van een zogeheten brexit hadden tot vorige week een nipte voorsprong in de peilingen. Nu heeft het ‘blijfkamp’ een minimale voorsprong.

De stembussen openen om 08.00 uur (Nederlandse tijd) en de Britten hebben tot 23.00 uur om te bepalen of hun toekomst binnen of buiten de EU ligt. De eerste uitslagen worden aan het begin van de nacht verwacht. Als het geen nek-aan-nekrace wordt, is mogelijk rond 05.00 uur duidelijk of de brexit werkelijkheid wordt.