buitenland

Burgemeester Londen bang voor onzekerheid

Door ANP - 28 juni 2016

LONDEN (ANP) – De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, wil snel meer zeggenschap over het lot van de stad, want het referendum over de brexit heeft de metropool in fnuikende onzekerheid gestort.

De bezorgde burgemeester dringt er in een maandag verspreide verklaring op aan dat Londen zonder uitstel veel meer zeggenschap over zijn eigen bestemming krijgt om bedrijven en personen in de metropool tegen de onzekerheid te beschermen. ,,Onze prioriteit moet daarbij zijn binnen de Europese markt te blijven”, beklemtoonde Khan.

Donderdag stemde een meerderheid van de kiezers voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (brexit). Dat internationaal georiënteerde Britse hoofdstad telt honderdduizenden EU-burgers als inwoner en is een financieel wereldcentrum.