buitenland

Cameron: eenheid land is prioriteit

Door ANP - 29 juni 2016

LONDEN/BRUSSEL (ANP/RTR) – Het is van het grootste belang dat het Verenigd Koninkrijk bijeen blijft. De Britse premier David Cameron beklemtoonde dit in het eerste parlementaire vragenuur sinds het referendum van afgelopen donderdag over het lidmaatschap van de Europese Unie. De noordelijkste delen van het land, Schotland en Noord-Ierland, stemden overtuigend voor het lidmaatschap, terwijl de voorstanders van het vertrek uit de EU (brexit) vooral in Engeland, buiten Londen, te vinden waren.

De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon is woensdag in Brussel om te beklemtonen dat ze bij de EU wil blijven. Ze wordt onder meer ontvangen door de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. Sturgeon rekent erop dat de Schotten liever zonder de Engelsen dan zonder de EU verder gaan.