buitenland

Cameron en vrouw brengen stem uit in Londen

Door ANP - 23 juni 2016

LONDEN (ANP) – De Britse premier David Cameron en zijn vrouw Samantha hebben donderdag in het centrum van Londen hun stem uitgebracht in het referendum over de EU. Britse media meldden dat ook de oppositieleider van de partij Labour, Jeremy Corbyn, heeft gestemd.

De drie zijn voorstanders van lidmaatschap van de Europese Unie. De tegenstanders die aansturen op een vertrek, de brexit, zijn in de laatste peilingen iets achter geraakt op de voorstanders. Maar media in Londen wijzen erop dat van de 46,5 miljoen kiezers er 5 miljoen donderdag pas een keuze maken en niet in de eerdere peilingen voorkomen.

Cameron heeft er op gehamerd dat door de EU vaarwel te zeggen het Verenigd Koninkrijk enorme economische en politieke schade oploopt. De meeste economen beamen dat. De brexit-aanhang vindt dat het land met het speciale karakter van het koninkrijk en de economisch zeer liberale drijfveren van de Britten, veel beter af is buiten de logge EU.