buitenland

Discussie over toekomst Cameron zwelt aan

Door ANP - 24 juni 2016

LONDEN (ANP/RTR) – Nu de Britten voor een vertrek uit de EU hebben gekozen klinkt de discussie over de toekomst van premier David Cameron steeds luider. Cameron, die fel campagne voerde voor het voortzetten van het Britse EU-lidmaatschap, verbond daarmee zijn lot nauw aan de uitslag van het referendum.

Volgens Lagerhuislid Sarah Wollaston, een partijgenoot van de eerste minister, komt het ,,op enig moment” van een leiderschapswisseling. Cameron moet eerst echter de Britse uittreding uit de EU zorgvuldig afwikkelen, vindt ze.

Minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond maakte korte metten met vragen over een vertrek van Cameron. ,,De premier heeft er geen misverstand over laten bestaan dat hij, wat de uitslag van het referendum ook is, aanblijft als minister-president”, zei Hammond.