buitenland

Doden bij lerarenprotest in Mexico

Door ANP - 20 juni 2016

MEXICO-STAD (ANP) – Bij protesten van leden van een lerarenvakbond in het zuiden van Mexico zijn zondag 6 mensen om het leven gekomen en 53 mensen gewond geraakt toen ze op de politie stuitten, die een blokkade van een snelweg wilde opheffen. Onder de gewonden waren 45 agenten, 21 mensen zijn opgepakt.

Volgens de politie waren de grootste relschoppers geen leden van de vakbond, maar was het protest ,,geïnfiltreerd” door gewapende mannen. Gemaskerde mannen gooiden molotovcocktails en schoten op agenten en burgers, zei Enrique Galindo, hoofd van de federale politie. De oproerpolitie reageerde op haar beurt met traangas.

De protesten die al enkele dagen aanhielden, vonden plaats in Nochixtlan, 80 kilometer ten noordoosten van Oaxaca, de hoofdstad van de gelijknamige staat.