buitenland

Doden en gewonden door aanslag hotel Mogadish

Door ANP - 25 juni 2016

MOGADISHU (ANP) – Door een zelfmoordaanslag zaterdag op het hotel Nasa-Nablood in het centrum van Mogadishu, de hoofdstad van Somalië, zijn minstens zeventien doden gevallen. 25 mensen raakten gewond, meldde de lokale politie. De islamitische terreurgroep al-Shabaab heeft de aanslag opgeëist.

Eerst blies een van de terroristen zich voor het hotel in een auto op, daarna bestormden anderen het gebouw. Tijdens de bestorming waren nog minstens twee kleinere explosies te horen, vermoedelijk van handgranaten. De politie wist veel gasten via een achterdeur van het hotel te helpen ontsnappen. Het is niet bekend hoeveel gasten zich nog in het hotel verschuilen. De terroristen bevinden zich nog in het gebouw en er is telkens geweervuur te horen.

Al-Shabaab pleegt geregeld aanslagen in de Somalische hoofdstad. De bedoeling daarvan is de regering, die wordt gesteund door het westen, omver te werpen. Ook toeristen zijn vaak het doelwit. De beweging gebruikte de afgelopen jaren de islamitische vastenmaand ramadan wel vaker om aanvallen uit te voeren.