buitenland

Duitse politie verscherpt grensbewaking

Door ANP - 14 juni 2016

SANKT AUGUSTIN/DSSELDORF (ANP) – De Duitse federale politie wil voorkomen dat hooligans naar Parijs gaan voor de wedstrijd Duitsland – Polen komende donderdagavond. Daarom is er volgens een politiewoordvoerder contact opgenomen met collega’s in buurlanden om informatie over mogelijke relschoppers uit te wisselen.

Het is de bedoeling dat hooligans die een gevaar voor de openbare orde in de Franse hoofdstad zouden vormen, helemaal niet in Frankrijk aankomen, meldde dinsdag de Rheinische Post.

Niet alleen de grens met Polen en met Frankrijk wordt in de gaten gehouden, maar de komende dagen wordt ook de bewaking van de grens met België en Nederland verscherpt. De wedstrijd Duitsland – Polen geldt als een risico met betrekking tot hooligans.