buitenland

Erdogan oppert referendum over EU-gesprekken

Door ANP - 23 juni 2016

ANKARA (ANP) – Een referendum in Turkije over het al dan niet voortzetten van de toetredingsgesprekken met de Europese Unie. Die suggestie heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan woensdagavond gedaan.

Erdogan leek zich te laten inspireren door het Britse referendum van donderdag. ,,We kunnen opstaan en het volk de vraag voorleggen, net zoals de Britten nu doen”, aldus de president, die zich geërgerd toonde over de houding van Brussel in de onderhandelingen. ,,We zouden vragen ‘Moeten we doorgaan met de onderhandelingen met de EU of moeten we er een punt achter zetten?’ Als de mensen willen doorgaan, gaan we door.”

Volgens de president wil de EU Turkije niet als lid accepteren omdat het een overwegend islamitisch land is.