buitenland

Frankrijk zet Russische hooligans land uit

Door ANP - 16 juni 2016

PARIJS (ANP) – Frankrijk zet zeker twintig Russische hooligans het land uit en onder hen is ook het hoofd van de officiële Russische fanorganisatie. De twintig waren betrokken bij supportersrellen in Marseille en zaten in een bus die eerder deze week door de oproerpolitie werd aangehouden, onderweg vanuit Cannes naar het noorden van Frankrijk.

De politie arresteerde 43 inzittenden, maar uiteindelijk worden er twintig uitgezet. Ze zijn naar een deportatiecentrum gebracht en zullen binnen vijf dagen het land worden uitgezet, liet de unie van Russische fans weten via haar website.

Volgens The Guardian is onder de weggestuurde Russen Aleksander Sjprygin, hoofd van de supportersunie. De krant berichtte eerder deze week over de bezorgdheid van een supportersorganisatie binnen de voetbalbond UEFA over de extreemrechtse sympathieën en racistische ideeën van Sjprygin.