buitenland

Geen nieuw onderzoek naar corruptie Neves

Door ANP - 15 juni 2016

BRASILIA (ANP) – Een rechter van het Braziliaanse Hooggerechtshof weigert het onderzoek naar voormalig presidentskandidaat Aecio Neves te heropenen, zei een woordvoerder dinsdag (lokale tijd). De hoogste aanklager van Brazilië had daartoe een verzoek gedaan.

De leider van de centrumrechtse oppositiepartij PSDB heeft zich volgens aanklager Rodrigo Janot mogelijk schuldig gemaakt aan corruptie en het witwassen van geld. Janot deed al eerder onderzoek naar Neves, maar stopte daar vorig jaar mee. De aanklager zag echter nieuwe aanknopingspunten nadat een senator een belastende verklaring had afgelegd over het oppositielid.

Neves zou volgens de senator hebben geprofiteerd van corruptiepraktijken rond een dochteronderneming van staatsbedrijf Eletrobras. De PSDB-leider ontkent alle beschuldigingen.