buitenland

Gewapende man bij Gay Pride aangeklaagd

Door ANP - 14 juni 2016

LOS ANGELES (ANP) – De 20-jarige man die afgelopen weekend zwaarbewapend op weg was naar het Gay Pride festival in Los Angeles is dinsdag aangeklaagd voor illegaal bezit van een aanvalswapen en explosieven, zei een officier van justitie.

James Wesley Howell uit Indiana werd zondagochtend aangehouden in de voorstad Santa Monica. De autoriteiten zeiden dat er geen link was met de dodelijke schietpartij in een homoclub in Orlando, Florida.

Hij was gearresteerd nadat agenten hem in zijn auto zagen zitten met drie geweren, een grote hoeveelheid magazijnen en een emmer met chemische stoffen die zouden kunnen worden gebruikt om een explosief te maken.

Huiszoeking

,,De verdachte verklaarde dat hij naar het gay festival zou gaan”, aldus een politiewoordvoerder. ,,Behalve dat zei hij niet dat hij nog andere dingen zou gaan doen. We hebben geen extra informatie over wat zijn bedoelingen waren.”

De federale politie FBI zei dat politieagenten een huiszoeking hadden uitgevoerd in het huis van Howell, als onderdeel van een gezamenlijk onderzoek met de lokale autoriteiten.