buitenland

Gewonden bij voetbalrellen Nice

Door ANP - 12 juni 2016

NICE (ANP) – Bij rellen tussen Noord-Ierse voetbalsupporters en inwoners van het Zuid-Franse Nice zijn zaterdagavond zeker zeven gewonden gevallen. Een van hen liep hersenletsel op, melden Franse media.

Een dertigtal jongeren uit Nice daagde de Noord-Ieren uit, verklaarden ooggetuigen tegenover de plaatselijke krant Nice-Matin. Daarop braken onlusten uit. Noord-Ieren en Fransen sloegen op elkaar in en bekogelden elkaar met flessen.

Agenten joegen de relschoppers uiteen en hielden hen vervolgens uit elkaar. Volgens de burgemeester heeft de politie één aanhouding verricht.

Zondagavond speelt Noord-Ierland in Nice een EK-wedstrijd tegen Polen. Poolse supporters zouden zich niet in de rellen van zaterdagavond hebben gemengd.