buitenland

Gijzeling bioscoop: geen terrorisme

Door ANP - 23 juni 2016

VIERNHEIM (ANP) – Speciale eenheden van de Duitse politie hebben donderdagmiddag een gemaskerde en gewapende man doodgeschoten die zich had verschanst in een bioscoopcomplex in Viernheim, bij Mannheim in de deelstaat Hessen. Er zijn geen aanwijzingen voor een terroristische achtergrond; de man maakte een verwarde indruk en handelde vermoedelijk alleen, berichtte het persbureau DPA op basis van bronnen bij de politie.

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat, Peter Beuth, verklaarde dat de man verscheidene mensen in gijzeling had genomen. Beuth zei dat er niet meer dan vier schoten waren gelost en dat behalve de gijzelnemer verder niemand gewond was geraakt.

Speciale politie-eenheden werden per helikopter naar Viernheim gevlogen nadat rond 14.45 uur melding was gemaakt van een ,,bedreigende situatie”. De Duitse televisie toonde beelden van zwaarbewapende politiecommando’s die het bioscoopcomplex binnengingen, terwijl bezoekers naar buiten vluchtten.