buitenland

Griekenland registreert migranten vasteland

Door ANP - 13 juni 2016

ATHENE (ANP/DPA) – Griekenland is maandag volgens het ministerie voor Migratie begonnen met het registreren van alle vluchtelingen en migranten op het vasteland. Rond de 50.000 mensen moeten worden voorzien van verblijfspapieren. Daarnaast moet worden bepaald wie van hen asiel wil aanvragen.

Asielprocedures in Griekenland lopen nu voornamelijk in de registratiecentra op de eilanden. Daar worden alle migranten vastgehouden die sinds de inwerkingtreding van het vluchtelingenakkoord tussen de Europese Unie en Turkije illegaal in Griekenland zijn aangekomen. Zij kunnen na de behandeling van hun asielverzoek naar Turkije teruggestuurd worden.

Op het vasteland is de toestand nog verre van duidelijk. Veel vluchtelingen zijn weliswaar al een keer geregistreerd, maar van de meesten is de voorlopige verblijfsvergunning inmiddels verstreken, zei het ministerie.