buitenland

Juncker wil niet wachten op vertrek Cameron

Door ANP - 24 juni 2016

BERLIJN (ANP/RTR) – Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie heeft geen zin te wachten op het vertrek van David Cameron in oktober om de onderhandelingen over het vertrek van Groot-Brittannië uit de unie te kunnen beginnen. De Britse premier zei vrijdag dat hij in oktober aftreedt, waarna zijn Conservatieve Partij een opvolger benoemt.

,,De Britten hebben gisteren besloten de Europese Unie te willen verlaten, dan heeft het geen enkele zin tot oktober te wachten om erover te gaan praten”, zei Juncker in een interview met de Duitse televisiezender ARD. ,,Ik zou graag meteen beginnen”, aldus de EC-voorzitter.

De Europese Unie zal zich volgens de Luxemburgse politicus redelijk opstellen tijdens de komende onderhandelingen over het uiteen gaan van de partijen. ,,Het is geen scheiding in der minne, maar het was toch al geen echt liefdevolle relatie.”