buitenland

Labour-leider wijkt niet voor opstand fractie

Door ANP - 26 juni 2016

LONDEN (ANP) – De Britse oppositieleider Jeremy Corbyn wijkt niet voor een opstand in zijn Labour-fractie. Rond de helft van zijn schaduwkabinet heeft het vertrouwen in hem opgezegd vanwege zijn ,,glansloze” optreden in de aanloop naar het brexit-referendum, maar Corbyn wil niet van opstappen weten.

,,Er komt geen aftreden van een democratisch gekozen leider die een sterk mandaat heeft van de leden”, zo liet het bureau van de Labour-leider weten volgens The Guardian.

Eerder ontsloeg Corbyn Hilary Benn, de buitenlandwoordvoerder van Labour, uit zijn schaduwkabinet, nadat Benn zijn vertrouwen in Corbyn had opgezegd. Later trad Heidi Alexander terug als schaduwminister voor volksgezondheid. Er wordt ernstig rekening mee gehouden dat meer leden volgen, omdat zij denken dat hun partij vervroegde verkiezingen, die al over enkele maanden worden verwacht, niet kan winnen met Corbyn aan het roer.