buitenland

Liam Fox wil Cameron opvolgen

Door ANP - 29 juni 2016

LONDEN (ANP) – De Britse Conservatieve voormalig minister van Defensie Liam Fox wil zijn partijgenoot David Cameron opvolgen als eerste minister van Groot-Brittannië. In een vraaggesprek met de BBC zei hij woensdag dat hij zijn kandidatuur donderdag officieel zal bekendmaken.

Fox (54) is de tweede kandidaat na de minister van Werkgelegenheid en Pensioen Stephen Crabb, die zich eerder woensdag opwierp als opvolger van Cameron. Boris Johnson, leidende voorstander van een brexit, wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste kandidaat, maar hij heeft nog niets over de opvolging gezegd.

Premier David Cameron had vrijdag, daags na het beslissende referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie, verklaard dat hij zal aftreden.