buitenland

Merkel: snel praten over toekomst EU

Door ANP - 23 juni 2016

BERLIJN (ANP) – De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil mogelijk volgende week al vergaderen over de toekomst van de Europese Unie met de regeringsleiders van alle lidstaten, ongeacht de uitslag van het Britse referendum.

Merkel benadrukte donderdag nog maar eens dat ze hoopt dat de Britten lid blijven. Maar of de Britten nou voor of tegen het EU-lidmaatschap stemmen, een bijeenkomst in de nabije toekomst lijkt Merkel een goed idee. ,,Natuurlijk hopen we op een besluit waarbij de burgers van Groot-Brittannië deel blijven uitmaken van de Europese Unie”, aldus Merkel, die volgende week dinsdag of woensdag als mogelijke dagen voor een bijeenkomst noemde. ,,Ik denk dat de besprekingen waar mogelijk moeten worden vervolgd met 28, en anders met 27 leden. Maar mijn hoop is dat we het bij 28 kunnen houden.”