buitenland

Naam Temer valt in corruptiezaak Brazilië

Door ANP - 15 juni 2016

BRASILIA (ANP/RTR) – Een Braziliaanse corruptieverdachte heeft waarnemend president Michel Temer woensdag beticht van het aannemen van steekpenningen voor zijn campagnekas. Partijgenoten van Temer wilden het onderzoek naar de zaak saboteren zodra Temer interim-president werd, verklaarde Sergio Machado in de schikking die hij met justitie heeft getroffen.

Het is voor het eerst dat Temer rechtstreeks en persoonlijk wordt beschuldigd van corruptie. De carrièrepoliticus, die het presidentschap waarneemt sinds president Dilma Rousseff mede door zijn toedoen werd geschorst, zou steekpenningen hebben aangenomen van aannemersbedrijf Quieroz Galvo. Het geld kwam volgens Machado oorspronkelijk van zijn werkgever Petrobras, het staatsoliebedrijf dat de spil is in een omvangrijke corruptiezaak die al tal van politici in verlegenheid heeft gebracht.