buitenland

NAVO: Moskou schendt wapenstilstand dagelijks

Door ANP - 15 juni 2016

BRUSSEL (ANP) – De wapenstilstand in het oosten van Oekraïne wordt elke dag keer op keer geschonden door de Russen en de rebellen. Dat zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg woensdag. ,,Rusland steunt de rebellen met wapens en ander materieel en trekt troepen samen langs de grens met Oekraïne. We roepen Rusland opnieuw op te stoppen met het destabiliseren van Oekraïne.”

De NAVO-ministers van Defensie spraken met hun Oekraïense collega Stepan Poltorak, en zegden toe de steun op defensiegebied aan Oekraïne te vergroten. Een formeel besluit daarover zal genomen worden door de regeringsleiders van de NAVO op hun top begin juli in Warschau.

Volgens Stoltenberg gaat het om een breed pakket aan maatregelen, van logistieke steun, via hulp bij ontmijning en het bestrijden van bermbommen, tot financiële hulp en assistentie bij de hervorming van het Oekraïense militaire apparaat.