buitenland

Noodweer teistert festivals in Duitsland

Door ANP - 25 juni 2016

NEDERSAKSEN (ANP) – Bezoekers van het Hurricane Festival in Nedersaksen zagen ook de tweede avond van het evenement in het water vallen door de zware regenval. Geen enkel optreden kon doorgaan vanwege het noodweer.

Er stonden 38 artiesten op het programma, waaronder The Prodigy en The Offspring. De optredens werden verschillende keren verplaatst naar later op de dag, voordat geconcludeerd werd dat het niet door kon gaan.

Vrijdagavond werd het festival ook al onderbroken vanwege regen en onweer. Het noodweer heeft toen ook bezoekers van het Southside Festival in het zuidwesten van Duitsland, dat gelijktijdig plaatsvindt, overvallen. Vijfentwintig mensen liepen diverse verwondingen op en vijf belandden in het ziekenhuis. De organisatie van het Hurricane Festival laat op de website weten er alles aan te doen om zondag, de derde en laatste dag, door te kunnen laten gaan.

Op verschillende plaatsen in Duitsland leidde de zware regenval de afgelopen dagen tot overstromingen, zoals in Pfullingen bij Stuttgart en Stromberg in Rijnland-Palts. Bij Bacharach in Rijnland-Palts ontspoorde een lokale trein doordat aarde en puin op de rails waren gespoeld. De machinist en negen passagiers raakten daarbij lichtgewond.