buitenland

Obama: relatie met Groot-Brittannië blijft

Door ANP - 24 juni 2016

WASHINGTON (ANP/RTR/DPA) – Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie blijven onmisbare partners van de Verenigde Staten, ook als ze beginnen met onderhandelingen over een Brits vertrek uit de EU. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama vrijdag. ,,De mensen in het Verenigd Koninkrijk hebben gesproken en we respecteren hun beslissing”, aldus Obama.

Obama verklaarde dat het Britse lidmaatschap van de NAVO voor de Verenigde Staten een belangrijke hoeksteen blijft van buitenlands, veiligheids- en economisch beleid. Hetzelfde geldt voor de betrekkingen met de Europese Unie, die zoveel gedaan heeft om stabiliteit te waarborgen en economische groei en democratische waarden op het continent te verspreiden, aldus de president.