buitenland

Ook minister May wil premier Cameron opvolgen

Door ANP - 30 juni 2016

LONDEN (ANP/BELGA/DPA) – De conservatieve Britse minister Theresa May (Binnenlandse Zaken) heeft zich officieel kandidaat gesteld om premier David Cameron op te volgen. May schreef in The Times dat ze van Groot-Brittannië een land wil maken dat ,,voor iedereen werkt”.

May is niet de eerste minister die zich kandidaat stelt. Eerder wierp ook minister van Werkgelegenheid en Pensioen Stephen Crabb zich op als mogelijke opvolger van Cameron. Voormalig minister van Defensie Liam Fox liet weten zich donderdag officieel kandidaat te willen stellen.

Premier David Cameron kondigde zijn vertrek aan na het referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie. De voormalige Londense burgemeester Boris Johnson wordt gezien als een de favorieten om de premier op te volgen, maar heeft zich nog niet officieel kandidaat gesteld.