buitenland

Opvolger Cameron uiterlijk 2 september bekend

27 juni 2016

LONDEN (ANP/RTR) – De nieuwe Britse premier moet uiterlijk 2 september bekend zijn. Dat heeft de commissie die verantwoordelijk is voor de procedure rond de opvolging van David Cameron maandag bepaald. ,,We bevelen aan dat het verkiezingsproces voor een nieuwe leider van de Conservatieve Partij volgende week begint en niet later dan vrijdag de 2e september is afgerond”, zei Graham Brady, voorzitter van het comité van conservatieve parlementariërs.

Brady zei tegen verslaggevers dat een eerdere beslissing mogelijk is. De kandidaatstellingen moeten donderdag voor het middaguur binnen zijn. De voltallige commissie moet de voorstellen goedkeuren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.