buitenland

Petitie voor nieuw referendum krijgt steun

Door ANP - 25 juni 2016

LONDEN (DPA) – Om een referendum af te dwingen zijn in Groot-Brittannië 100.000 handtekeningen nodig onder een officiële petitie aan het parlement in Londen. Zaterdagochtend stonden er al meer dan een miljoen handtekeningen onder zo’n petitie die op internet om een tweede brexit-referendum vraagt.

Formeel gesproken moet het Britse parlement nu een debat voeren over de nieuwe petitie en referendum.

72 procent van de Britten bracht een stem uit. De initiatiefnemers voor een tweede referendum vinden dat wanneer minder dan driekwart van de stemgerechtigden komt opdagen en minder dan 60 procent voor of tegen brexit stemt, er een tweede ronde moet volgen. Donderdag sprak ‘slechts’ 52 procent van de 46,5 miljoen geregistreerde stemmers zich uit voor het verlaten van de Europese Unie.